Comments

2 Temmuz 2016

Facebook İnsanıyız

İnsanlık tarihini Milattan Önce ve Milattan Sonra diye ikiye ayırırlar. Hepimiz biliriz.
Ona pek aklım ermez de sanırım yakında Facebook Öncesi, Facebook Sonrası diye bölecekler tarihi. Facebook’tan öncesi şunun şurasında kaç yıl öncesidir. Ama öyle bir alıştık ki Facebook’a. Yaşamımızda devrim oldu resmen. Daha bir sosyalleştik, daha bir duyarlı olduk, daha sevecen, daha paylaşımcı, daha bilinçli olduk (!!!!!!!)..
Facebook insanı olduk..
Ne hasletler kazandık ne hasletler. Saymakla bitmez..
Paylaşımcıyız mesela; piknikte yaktığımız mangalın en güzel resimlerini paylaşmayı severiz. Alamayan, o pikniği yapamayan var mıdır, yok mudur umurumuzda mı? Paylaşır bekleriz ki, beğenen ve yorum yapan sayısınca mutlu olalım. Bazı yorum yazanlar “Götür götür, biz olmadan götür bakalım” derler. Onlara gülücükler gönderir -asla gelmeyeceğini bildiğimiz için- gönül rahatlığıyla “Buyur gel beraber olsun” deriz.
Paylaşmayı severiz. Dini günleri, kandilleri, bayramları asla kaçırmayız. Güllerle, çiçeklerle cami ya da Kabe motifleriyle süslenerek hazırlanmış resimleri itinayla paylaşırız.
Dinimize, dini hasletlerimize çok düşkün olduğumuzu da gösteririz vitrinimizde. Tövbe haşa "ALLAH CC" adına, "HZ MUHAMMED" adına açılan sayfalar bile vardır. Milyonlarca beğenenleri vardır. O isimleri kullanırken ki halet-i ruhiyelerini bilemeyiz elbet.
Puta, eşyaya tapmayı yasaklamış bir dine mensup olmamıza rağmen Peygamberimize ait olduğu söylenen saçma sapan eşyaları paylaşıp altına "beğenmeyenin eli kırılsın" yazanlarımız bile vardır.
Biz Facebook insanıyız sonuçta..!
Yaşam vitrinimizin en güzel taraflarını gösteririz. Fakirlik, işsizlik, yarın endişesi, ülke sıkıntıları falan hiç umurumuzda olmaz. Yeni aldığımız arabanın en sükseli resimlerini anında paylaşmamız gerek. O arabanın borcu, nasıl alındığı, şartlarımızın gerçekten uygun olup olmadığı falan hiç umurumuzda değildir.
Aştık biz aştık; yokluk, borç morçta nedir ki, her şeyimiz dört dörtlük SIFIR SORUNLUYUZ BİZ..
Bir yerlerden bulur, buluşturur Mevlana’nın Yunus’un en güzel sözlerini paylaşırız. Bu paylaştıklarımızın muhatabı biz değil, başkalarıdır. O sözlerin içeriği bize hitap etmez, zira biz zaten öyleyizdir. Önemli olan başkalarının o sözün kalıbına uyması, ona göre hareket etmesidir. O sözün sahibi bizmişiz havasındayızdır.
Analara babalara nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili sözleri de paylaşırız. Abartıyla uydurulmuş hikâyelerle destekleyerek hem de. Gene o da bize hitap etmez, çünkü bizim ana baba sevgimiz, saygımız sınırsızdır, asla sorgulanamaz. Bizim ana babamız zaten baştacımızdır. Bizler ana-babamızı dört dörtlük yaşatıyoruzdur zaten. Muhatabımız bizden başka herkestir.
Facebook insanıyız biz..
Teröre vatan hainliğine, haksızlığa müthiş karşıyız. Her gün terörü lanetler, bayrak resimleriyle şehitlerimizi yad eder, vatan kurtarırız. Şehit sayısı fazla olursa siyah bantlı resimler paylaşırız. Bir kez olsun şehit cenazesine katılmamış, bir kez olsun "TERÖRE LANET MİTİNGİ"ne gitmemişizdir. Gene de terörü kınamakta üstümüze yoktur. Hele bir de şiddetle kınarsak, vayy, vayyy, vayy.. Bir de sabrımızı taşırmasınlar dersek.. Peh peh vay onların haline..
Amerikan dergilerinden yada internetten bulduğumuz ve üzerine acemice yerleştirerek anında "Türk Malı"na çevirdiğimiz Türk Bayraklı füzelerle Rusya’yı falan yener, anasından doğduğuna bin pişman ederiz. Bu yüzden Amerika’nın, Çin’in, Almanya’nın, İngiltere’nin, İsrail’in, tüm dünyanın bizden ödü kopar. Amerika'ya ait radara yakalanmayan U2 uçağı resminin üzerine Türk Bayrağını monte eder "İşte tamamen yerli kendi uçağımız" yazarız altına. Kendi uçağımızı üretmiş olmak işte bu kadar kolaydır. Hem de U2..
Fırsat bulduğumuz anda çay keyfi, kahve keyfi, boğaz keyfi yaparız. İspat için SELFİE çektiğimiz resimlerle destekleriz. İşi daha da sağlama almak için konum bile atarız.
KEYİF YAPMAK KADAR KEYİFLİ BİR ŞEY YOKTUR BİZİM İÇİN.. 
“Yüzüne vurur ifadesi, keyif yapıyor bir tanesi” deriz.
Bir elimizde kesin sigaramız vardır.. Mutluluğumuz, keyfimiz yüzümüze yansır..
Facebook insanıyız biz Facebook..
Çook mutluyuz çook..
Bu gidişle de book adam oluruz.. BOOKKK.........

Suat Zobu

0 yorum: "Facebook İnsanıyız"