Kuru incirin faydaları
saymakla bitmiyor.
Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak
bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle
hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını
sağlıyor.
Gribal enfeksiyonların önlenmesinde
tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir
içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor.
Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve
B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını
sağlıyor.
11 yıldan bu yana şire işi ile
uğraştığını belirten Zeynel Abidin Karaoğlu, kuru incirin çok faydalı bir kış
meyvesi olduğunu kaydederek, “Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok
faydalı bir kış yiyeceğidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar
fazla tüketemiyor. Bizim bölgemizde yetiştiği gibi genelde Ege Bölgesi’nde
yetişiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken
bir ürün. Bağırsakların çalışması
için mükemmel bir antioksidandır” dedi.
İncirin cildi ve sinir sistemine olan
faydalarını da anlatan Karaoğlu, “İncirin faydası sadece bağırsakları
çalıştırması değil. İncir yüzü de güzelleştiriyor. Aralıklarla incir
tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet
verebilir. Günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde
insanın sinir sistemini yatıştırır” ifadelerini kullandı.


0 yorum: "İncir"