Comments

21 Mart 2017

Zencefilli Su İçmeye Başlamanız için 7 İşaret

Henüz zencefilli su ile tanışmadınız mı? Zencefilin dünyanın en sağlıklı baharatlarından biri olarak görüldüğünü ve aslında kanserle savaşta da oldukça etkili bir bitki olduğunu biliyor muydunuz? Bu 7 belirtiden herhangi birine sahipseniz, siz de her gün zencefilli su içmeye başlamalısınız.
  • Kilo vermekte zorlanıyorsanız.

Birçoğumuz kilo vermek ister ama görünen o ki yaptığımız hiçbir şey fayda etmez. Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız, her gün zencefilli su içmeyi deneyebilirsiniz. Zencefilin metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Dahası, birçok zayıflama ürünü de zencefil içerir.

Buna ek olarak, zencefil daha uzun bir süre boyunca tok hissetmenizi sağlayarak iştahınızı kapatır. Siz hesap edin: daha az kalori tüketme + daha fazla kalori yakma = kilo kaybı!

  • Sindirim problemi yaşıyorsanız.

Sindirim sorunu Türkiye’de oldukça yaygın olan bir sağlık problemidir. Birçok insanın hayatını kötü yönde etkileyen ve şişkinlik, gaz, kramp, ishal, hatta kabızlığa yol açan bu problem oldukça acı verici olabilir. Neyse ki bu probleme sahipseniz, zencefil size ihtiyacınız olan rahatlamayı sağlayabilir. Zencefil bağırsaklarınızı yatıştırarak sindirim sorunlarınızı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

  • Araç tutması ya da sürekli mide bulantısı şikayetiniz varsa.

Zencefil mide bulantısına karşı en iyi yöntemlerden biri olmasıyla bilinir. Arabada ya da vapurda arka koltuğa oturduğu anda mide bulantısıyla karşı karşıya kalanlarımız için zencefil mükemmel bir kurtarıcı olabilir. Hatta sadece araç tutması sorunu yaşayanlarımız için değil, midesi bulunan herkes için de bir çözüm olabilir.

Hamile kadınlar sıklıkla sabah bulantısı yaşarlar. Benzer bir şekilde, adet döneminde kadınlarda krampların yanı sıra mide bulantısı da hissedebilirler. Her gün zencefilli su içmek bu korkunç belirtileri tedavi edebilir! Hatta zencefilin sadece mide bulantısına değil, aynı zamanda bu kramplara da iyi geldiği görülmüştür.

  • Sık sık hastalanıyorsanız.

Sürekli soğuk algınlığına mı yakalanıyorsunuz? Burun akıntınız hiç geçmiyor mu? Çare zencefilli su! Zencefil bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Doktorlar zencefilin bakterileri öldürdüğünü, toksinleri attığını ve lenf sisteminizi temizlediğini söylüyor.

  • Seks hayatınız düşüşe geçmişse.

İster inanın ister inanmayın, zencefil cinsel gücünüzü arttırır! Zencefil kan dolaşımınızı hızlandırır ki bu da eklem iltihaplanmasına ve hassas bağırsak sorunlarına iyi gelir. Bu sayede, cinsel organlarınızdaki kan dolaşımı da gelişir. Böylece yatakta daha fazla zaman geçirebilirsiniz!

  • Ailenizde Alzheimer varsa.

Ailenizde Alzheimer hastalığına sahip biri varsa, sizin de gelecekte bu hastalığa yakalanma riskiniz vardır. Alzheimer’ın genetik olduğunu gösteren birçok çalışma vardır bu da ailenizden size de geçebileceği anlamına gelir. Her gün zencefilli su içmek bu hastalığa yakalanma riskinizi azaltır çünkü zencefilin beyin hücrelerinin ölümünü yavaşlattığı görülmüştür.

  • Mide yanması probleminiz varsa.

Mideyanması ülkemizdeki birçok insanın ortak sorunudur. Bu acı verici ve rahatsız edici problemi günlük, haftalık ya da aylık olarak yaşayan her insan için doktorun verdiği mide ilaçlarının çözüm olmadığı bilinmektedir. Eğer diğer yöntemleri denediniz ve bir fayda göremediyseniz, aradığınız çareyi zencefilli suda bulabilirsiniz.

Sonuç

Zencefilin sağlık açısından birçok yararı vardır. Nesillerdir çeşitli hastalıklar için çare olmuştur. Asya ülkeleri zencefili 2000 yıldan fazla süredir tedavi amaçlı kullanmaktadırlar. Günümüzde hala kullanıldığına göre elbette ki bir yararı vardır!


 HAYAT BİLGİCİSİ

Kök Zencefili Nasıl Kullanılır, 
Birçok hastalıklara şifa olan zencefilin farklı kullanım şekli vardır. Zencefiller kendi içinde de farklı şekillerde tüketilmektedirler. Zencefil çayı, balla karıştırılarak, limon ile karıştırılarak ve günlük takviye amaçlı tabletler halinde de kullanılmaktadır. Fakat kök zencefili genel olarak bal ve limon ile karıştırılarak kullanılmaktadır. 
Kök zencefili tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar kök zencefilini tüketecek olanın yaşı ve buna bağlı olarak kullanım miktarı önemlidir. Kök zencefili bilinçsiz bir şekilde kullanıldığı takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Çünkü zencefilin faydaları olduğu kadar, bilinçsiz tüketildiği zaman zararları vardır. Genel olarak kök zencefilin tüketildiği yöntem olan bal ile kullanımını maddeler halinde sıralayacak olursak;
- Öncelikle bir kök zencefili temiz bir şekilde ovalayarak yıkanır.
- Sonrasında kabuğunu soyarak jülyen (elma) dilimi şeklinde ve çok kalın olmayacak bir şekilde doğranır. 
- Bir saklama kabında bal ile karışımı hazırlanır.
- 24 saat sonrasında yaş grubuna göre günlük tüketimde; çocuklarda bir tatlı kaşığı yetişkinlerde ise bir çorba kaşığı tüketilmek kaydıyla hazırlanmış olur.
Görüldüğü üzere  kök zencefili bal ile bu şekilde hazırlanır. Bunun yanı sıra kök zencefili ballı çay, limonlu çay ile tüketilebilir ballı ve limonlu çayın hazırlanışı oldukça basittir. Bir kök zencefilini temiz bir şekilde yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak jülyen (elma) dilimi şeklinde dilimledikten sonra yine kullanım miktarına dikkat ederek çocuklar için maksimum iki üç dilim fincana atılır yetişkinlerde ise bu oran iki üç katına çıkabilir. Çayınızı hazırladıktan sonra bal veya limon da katarak çayınızı yudumlayabilirsiniz. Fakat günlük kullanımda maksimum iki üç bardak tüketilebilir. Ayrıca zencefil çayı soğuk kullanılmalıdır çok sıcak olmamalıdır. Zencefil kökünün bir diğer kullanım şeklide kurutarak kullanılmasıdır. Bir zencefil kökünü kuruttuktan sonra rendeleyerek, toz haline getirdikten sonra yemeklerimize özellikle etlerde (balık, tavuk, kırmızı et) aşırıya kaçmadan baharat gibi kullanabilir. Zencefilin hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsağı çalıştırdığı düşünüldüğünde, yemeklerde kullanılmasında kattı lezzeti yanında şifalarından da faydalanılabilir.  



0 yorum: "Zencefilli Su İçmeye Başlamanız için 7 İşaret"