Henüz
zencefilli su ile tanışmadınız mı? Zencefilin dünyanın en sağlıklı
baharatlarından biri olarak görüldüğünü ve aslında kanserle savaşta da oldukça
etkili bir bitki olduğunu biliyor muydunuz? Bu 7 belirtiden herhangi birine
sahipseniz, siz de her gün zencefilli su içmeye başlamalısınız.
- Kilo vermekte zorlanıyorsanız.
Birçoğumuz
kilo vermek ister ama görünen o ki yaptığımız hiçbir şey fayda etmez. Eğer kilo
vermeye çalışıyorsanız, her gün zencefilli su içmeyi deneyebilirsiniz.
Zencefilin metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Dahası, birçok zayıflama
ürünü de zencefil içerir.
Buna
ek olarak, zencefil daha uzun bir süre boyunca tok hissetmenizi sağlayarak
iştahınızı kapatır. Siz hesap edin: daha az kalori tüketme + daha fazla kalori
yakma = kilo kaybı!
- Sindirim problemi yaşıyorsanız.
Sindirim
sorunu Türkiye’de oldukça yaygın olan bir sağlık problemidir. Birçok insanın
hayatını kötü yönde etkileyen ve şişkinlik, gaz, kramp, ishal, hatta kabızlığa
yol açan bu problem oldukça acı verici olabilir. Neyse ki bu probleme
sahipseniz, zencefil size ihtiyacınız olan rahatlamayı sağlayabilir. Zencefil
bağırsaklarınızı yatıştırarak sindirim sorunlarınızı ortadan kaldırmaya
yardımcı olur.
- Araç tutması ya da sürekli mide bulantısı şikayetiniz varsa.
Zencefil
mide bulantısına karşı en iyi yöntemlerden biri olmasıyla bilinir. Arabada ya
da vapurda arka koltuğa oturduğu anda mide bulantısıyla karşı karşıya
kalanlarımız için zencefil mükemmel bir kurtarıcı olabilir. Hatta sadece araç
tutması sorunu yaşayanlarımız için değil, midesi bulunan herkes için de bir
çözüm olabilir.
Hamile
kadınlar sıklıkla sabah bulantısı yaşarlar. Benzer bir şekilde, adet döneminde
kadınlarda krampların yanı sıra mide bulantısı da hissedebilirler. Her gün
zencefilli su içmek bu korkunç belirtileri tedavi edebilir! Hatta zencefilin
sadece mide bulantısına değil, aynı zamanda bu kramplara da iyi geldiği
görülmüştür.
- Sık sık hastalanıyorsanız.
Sürekli
soğuk algınlığına mı yakalanıyorsunuz? Burun akıntınız hiç geçmiyor mu? Çare
zencefilli su! Zencefil bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Doktorlar
zencefilin bakterileri öldürdüğünü, toksinleri attığını ve lenf sisteminizi
temizlediğini söylüyor.
- Seks hayatınız düşüşe geçmişse.
İster
inanın ister inanmayın, zencefil cinsel gücünüzü arttırır! Zencefil kan
dolaşımınızı hızlandırır ki bu da eklem iltihaplanmasına ve hassas bağırsak
sorunlarına iyi gelir. Bu sayede, cinsel organlarınızdaki kan dolaşımı da
gelişir. Böylece yatakta daha fazla zaman geçirebilirsiniz!
- Ailenizde Alzheimer varsa.
Ailenizde
Alzheimer hastalığına sahip biri varsa, sizin de gelecekte bu hastalığa
yakalanma riskiniz vardır. Alzheimer’ın genetik olduğunu gösteren birçok
çalışma vardır bu da ailenizden size de geçebileceği anlamına gelir. Her gün
zencefilli su içmek bu hastalığa yakalanma riskinizi azaltır çünkü zencefilin
beyin hücrelerinin ölümünü yavaşlattığı görülmüştür.
- Mide yanması probleminiz varsa.
Mideyanması ülkemizdeki birçok insanın ortak sorunudur. Bu acı verici ve rahatsız
edici problemi günlük, haftalık ya da aylık olarak yaşayan her insan için
doktorun verdiği mide ilaçlarının çözüm olmadığı bilinmektedir. Eğer diğer
yöntemleri denediniz ve bir fayda göremediyseniz, aradığınız çareyi zencefilli
suda bulabilirsiniz.
Sonuç
Zencefilin
sağlık açısından birçok yararı vardır. Nesillerdir çeşitli hastalıklar için
çare olmuştur. Asya ülkeleri zencefili 2000 yıldan fazla süredir tedavi amaçlı
kullanmaktadırlar. Günümüzde hala kullanıldığına göre elbette ki bir yararı
vardır!
HAYAT BİLGİCİSİ
Kök Zencefili Nasıl Kullanılır,
Birçok hastalıklara şifa olan zencefilin
farklı kullanım şekli vardır. Zencefiller kendi içinde de farklı şekillerde
tüketilmektedirler. Zencefil çayı, balla karıştırılarak, limon ile
karıştırılarak ve günlük takviye amaçlı tabletler halinde de kullanılmaktadır.
Fakat kök zencefili genel olarak bal ve limon ile karıştırılarak
kullanılmaktadır.
Kök zencefili tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar kök zencefilini tüketecek olanın yaşı ve buna bağlı olarak kullanım miktarı önemlidir. Kök zencefili bilinçsiz bir şekilde kullanıldığı takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Çünkü zencefilin faydaları olduğu kadar, bilinçsiz tüketildiği zaman zararları vardır. Genel olarak kök zencefilin tüketildiği yöntem olan bal ile kullanımını maddeler halinde sıralayacak olursak;
Kök zencefili tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar kök zencefilini tüketecek olanın yaşı ve buna bağlı olarak kullanım miktarı önemlidir. Kök zencefili bilinçsiz bir şekilde kullanıldığı takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Çünkü zencefilin faydaları olduğu kadar, bilinçsiz tüketildiği zaman zararları vardır. Genel olarak kök zencefilin tüketildiği yöntem olan bal ile kullanımını maddeler halinde sıralayacak olursak;
- Öncelikle
bir kök zencefili temiz bir şekilde ovalayarak yıkanır.
- Sonrasında
kabuğunu soyarak jülyen (elma) dilimi şeklinde ve çok kalın olmayacak bir
şekilde doğranır.
- Bir
saklama kabında bal ile karışımı hazırlanır.
- 24
saat sonrasında yaş grubuna göre günlük tüketimde; çocuklarda bir tatlı kaşığı
yetişkinlerde ise bir çorba kaşığı tüketilmek kaydıyla hazırlanmış olur.
Görüldüğü üzere kök zencefili bal ile bu şekilde hazırlanır. Bunun yanı sıra kök zencefili ballı çay, limonlu çay ile tüketilebilir ballı ve limonlu çayın hazırlanışı oldukça basittir. Bir kök zencefilini temiz bir şekilde yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak jülyen (elma) dilimi şeklinde dilimledikten sonra yine kullanım miktarına dikkat ederek çocuklar için maksimum iki üç dilim fincana atılır yetişkinlerde ise bu oran iki üç katına çıkabilir. Çayınızı hazırladıktan sonra bal veya limon da katarak çayınızı yudumlayabilirsiniz. Fakat günlük kullanımda maksimum iki üç bardak tüketilebilir. Ayrıca zencefil çayı soğuk kullanılmalıdır çok sıcak olmamalıdır. Zencefil kökünün bir diğer kullanım şeklide kurutarak kullanılmasıdır. Bir zencefil kökünü kuruttuktan sonra rendeleyerek, toz haline getirdikten sonra yemeklerimize özellikle etlerde (balık, tavuk, kırmızı et) aşırıya kaçmadan baharat gibi kullanabilir. Zencefilin hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsağı çalıştırdığı düşünüldüğünde, yemeklerde kullanılmasında kattı lezzeti yanında şifalarından da faydalanılabilir.
Görüldüğü üzere kök zencefili bal ile bu şekilde hazırlanır. Bunun yanı sıra kök zencefili ballı çay, limonlu çay ile tüketilebilir ballı ve limonlu çayın hazırlanışı oldukça basittir. Bir kök zencefilini temiz bir şekilde yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak jülyen (elma) dilimi şeklinde dilimledikten sonra yine kullanım miktarına dikkat ederek çocuklar için maksimum iki üç dilim fincana atılır yetişkinlerde ise bu oran iki üç katına çıkabilir. Çayınızı hazırladıktan sonra bal veya limon da katarak çayınızı yudumlayabilirsiniz. Fakat günlük kullanımda maksimum iki üç bardak tüketilebilir. Ayrıca zencefil çayı soğuk kullanılmalıdır çok sıcak olmamalıdır. Zencefil kökünün bir diğer kullanım şeklide kurutarak kullanılmasıdır. Bir zencefil kökünü kuruttuktan sonra rendeleyerek, toz haline getirdikten sonra yemeklerimize özellikle etlerde (balık, tavuk, kırmızı et) aşırıya kaçmadan baharat gibi kullanabilir. Zencefilin hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsağı çalıştırdığı düşünüldüğünde, yemeklerde kullanılmasında kattı lezzeti yanında şifalarından da faydalanılabilir.
. Facebook
0 yorum: "Zencefilli Su İçmeye Başlamanız için 7 İşaret"