Zerdeçal tartışmasız en şifalı
bitkilerin başında gelmektedir. Ona sarı rengini veren içinde barındırdığı
curcumin, zerdeçalın birçok hastalığa iyi gelmesinin de en büyük sebebi.
Yapılan çalışmalar, içerdiği curcumin sayesinde zerdeçalın 600’den fazla potansiyel
tedavi edici özelliği olduğunu gösteriyor.
Zerdeçalı beslenme düzeninin bir
parçası haline getirmek gerekiyor fakat bunu yaparken aklınızda bulundurmanız
gereken bir kaç noktayı sizinle paylaşmak istedik.
Curcumin vücut tarafından tam olarak
sindirilemiyor
Curcumin vücut tarafından tam olarak
sindirilemediği için onun tedavi edici özelliklerinden de tam olarak yararlanamıyoruz.
Zerdeçalı en etkili şekilde
tüketebilmek için ipuçları:
Karabiberle karıştırın
Bir çok kişi karabiberin zerdaçalın
büyük bir destekçi olduğunu bilmez. Zerdaçala çok az (1/4 çay kaşığı) karabiber
ekleyerek tüketmek, curcumin maddesinden aldığımız besin değerini %2000
arttırmaktadır.
Zerdeçalı faydalı bir yağ ile
karıştırın
Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağ
ile karıştırılarak tüketilen zerdeçal, lenf sistemi tarafından tüm vücutta
dolaşır. Bu sürede de tüm faydalı etkileri vücut tarafından alınır.
Isı, zerdeçalın besin değerini
arttırır
Curcumin her ne kadar faydalı olsa da
yardımcı etkenler olmadan vücut tarafından emilmesi zor bir maddedir.
Yemeklerde zerdeçal kullanmanın rolü burada devreye giriyor.
Yemek pişirirken yağına zerdeçal
eklemek veya yemeğin kendisine pişerken eklemek, curcuminin tüm tedavi edici
özelliklerini ortaya çıkaracaktır.
· Zerdeçalı
sıcak tüketin (yemeklere ekleyerek)
· Taze
çekilmiş karabiberle karıştırarak tüketin (faydalı değerleri %2000 artsın)
· Zerdeçalı
faydalı yağlarla karıştırarak tüketin (karaciğerdeki metabolik işlemlerden
kurtulun)
Önerilen
günlük zerdeçal tüketimi:
Kök
zerdeçal: 1,5-3 gr
Toz
zerdeçal: 1-3 gr
0 yorum: "Zerdeçal Kullanmadan Önce Bu Yazıyı Okuyun "