1-
Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında
hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza
doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ
yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
2-
Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika
buzlukta bekletin
3-
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç
dakika fırınlayın.
4-
Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,
elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
5-
Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz
baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.
6-
Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir
havuç rendeleyin. Havuç, salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır.
7-
Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden
önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.
8-
Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir
limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını
ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
9-
2 Çorba kaşığı yoğurdu, sulandırılmış 1
çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabin içerisinde karıştırın.
Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün. Çok daha lezzetli olacaktır.
10-
Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız
zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip
dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
11-
Hazırladığınız kekin, fırında pişirirken
çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar
dinlendirin.
12-
Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini
kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.
13-
Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması
için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha
sonra karışımı tavaya alin ve ocağın altını kısın.
14-
Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.
Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.
15-
Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller
hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin. Kokteyllerin
içerisine bunları kullanın Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir
16-
Kuru soğanları kese kâğıdına sardıktan
sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş
olursunuz.
17-
Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda
lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun.
Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda ısıtılan
tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
18-
Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise
bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.
19-
Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin
dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave
edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
20-
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden
önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten
sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
21-
Soğan, sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza
limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
22-
Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması
için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atin.
23-
Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan
veya biraz vanilya sürerseniz(gündüz den), lambalarınızı yaktığınızda mis gibi
koku yayılacaktır. ( Fazla sürmeyin.)
24-
Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini
atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun. Böylece çamaşırlarınızın
hoş kokmasını sağlarsınız.
0 yorum: "Pratik Bilgiler 2"