Kayısının Faydaları: Kayısı
besleyici ve iştah açıcıdır. Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi
gelir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Başta
akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur. Vücuda kuvvet
verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Özellikle gelişme çağındaki
çocuklara faydalıdır. Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler. Hastaların
iyileşmesini hızlandırır. Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir. Migrene karşı
da iyi gelir. Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
Kayısı
Nasıl Kullanılır? Kayısı kuru ya da taze olarak yenebileceği gibi reçeli ve
kompostosu da yapılabilir. Ayrıca, Kayısı çekirdeği yağ elde etmek için
kullanılır. Kayısının yaprakları da kullanılır. Kayısı kompostosu idrar
söktürür ve kabızlığı giderir. Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum
minerali açısında oldukça zengindir. Kayısının yemeklerden sonra yenmesi hazmı
kolaylaştırmasını sağlar. Bunların dışında, kayısı cilt bakımı için maske
yapılarak yüze sürülebilir.
İçeriğinde nemli Mineraller
ve vitaminler bulunan kayısının özellikle insan vücudu için bir çok faydaları
var.
Kayısının faydaları :
- Beynin düzenli çalışmasını
sağlar, esi azaltır.
- Karaciğerde tahrip olan
kısımların tamiri için faydalıdır.
- Kemiklerin daha düzgün ve
sağlam olmasında önemli rolü vardır.
- Dişlerin daha sağlam
olması için önemli bir besindir.
- Kan yapımını artırarak,
kansızlığı engeller.
- Mide ve on iki parmak
bağırsağı ülserinin oluşmasını önler.
- Ülserlerin iyileşmesinde
de önemli rolü vardır.
- Böbreklerde taş oluşmasını
azaltır.
- Üreme sistemi üstünde
olumlu etkileri vardır, cinsel gücü artırır.
- Kansere karşı koruyucu bir
etkisi vardır.
- Kalp kaslarını güçlendirir
ve daha düzenli olarak çalışmasını sağlar.
- Bağırsakların düzenliçalışmasında etkilidir.
Kayısının, potasyumca zengin
sodyumca fakir ve A vitaminin öz Maddesi olan Protein bakımından zengin olması
beslenmede çok önemli boyutlar kazandırır.



0 yorum: "Kayısı"